Presskonferensen var välbesökt med ett 100-tal journalister och fotografer.
Och det var två allvarliga herrar i form av Martin Mackay och Anders Ekblom som äntrade podiet för att förklara varför neddragningen drabbar Södertäljes CNS-forskning.
? Vi är inte missnöjda med CNS-forskningen i Södertälje, säger Anders Ekblom.
? Men vi måste koncentrera våra anläggningar och bli ännu mer effektiva. 1-2 anläggningar per terapiområde är det som gäller nu.
Han är också noga med att poängtera att man inte ska se detta som någon specifik kritik mot Sverige eller svensk forskning.
? Det är helt enkelt så att världen rör sig allt snabbare, även den neurovetenskapliga forskningen. Därför måste vi också röra oss snabbare. Vi fortsätter på den inslagna strategin från 2010 men ökar takten.
? CNS är ett oerhört svårt område att forska inom, säger Anders Ekblom.
? Flera andra företag har valt att lämna området, men vi vill inte göra det. Det finns stora medicinska behov och det företag som lyckas ta fram ett bra läkemedel kommer att bli belönat.
Redan till årsskiftet ska förändringarna vara gjorda och all personal ska ha slutat. Vad som händer med de tomma lokalerna är ännu oklart. Astrazeneca kommer att arbeta med lokala och regionala aktörer, bland annat kommunerna i Mälardalen där många av medarbetarna bor, för att underlätta för de anställda att hitta nya arbeten.
? Vi har lärt oss mycket av neddragningen i Lund. Bland annat att vi måste göra förändringarna snabbare, inte dra ut på det, och att kommunicera väldigt mycket med personalen, säger Ann-Charlotte Knutsson, en av Astrazenecas globala kommunikationschefer.