Annons
NYTT AVSNITT AV LÄKEMEDELSPODDEN
Möt Apotekarsocietetens nya vd!
Lena Ring. Foto: Anna Bäsén.

Möt Apotekarsocietetens nya vd!

I detta avsnitt av Läkemedelspodden kan du lyssna till ett nyfiket samtal mellan programledare Anna Bäsén och Apotekarsocietetens nya vd Lena Ring.

27 sep 2024, kl 12:00
0

Annons

Apotekarsocietetens nya vd Lena Ring är yogalärare (eller yogini som det också heter) och som chef vill hon inte vara någon general.

Det är några av de saker hon berättar om sig själv för programledare Anna Bäsén i det nya avsnitt av Läkemedelspodden som vi publicerar i dag.

Mer stolt än förvirrad

Lena Ring tillträdde som vd i början av juni då hon efterträdde Robert Kronkvist. Men hon har varit engagerad på olika håll i föreningen Apotekarsocieteten, APS, ända sedan hon som apotekarstudent blev medlem 1989.

Detta underlättar för henne att komma in i det nya jobbet, berättar hon i podden. Tack vare sin mångåriga bekantskap med organisationen känner hon sig inte så förvirrad. Detta trots att APS är en verksamhet med många olika delar och inriktningar – allt ifrån ett aktivitetsfyllt föreningsarbete till att ge ut Läkemedelsvärlden och erbjuda kurser genom Läkemedelsakademin.

– Nej, inte förvirrad, men stolt, säger hon om sin känsla inför den mångfalden.

Vd Lena Ring om framtiden

I poddavsnittet får vi veta mer både om Lena Ring själv och om den anrika förening som hon nu leder. Hon talar om de svårigheter som de flesta ideella föreningar i dag har att värva nya engagerade medlemmar och om hur just APS arbetar med detta.

Hon svarar också på spännande frågor om varför Apotekarsocieteten behövs i samhället i dag, berättar att den inte alls vänder sig “bara” till farmaceuter och delar med sig av sina och föreningens framtidsvisioner.

– Det är viktigt att hela tiden utvecklas för att fortsätta vara relevanta och resilienta, framhåller hon.

Måste klara att möta förändring

Resiliens handlar om att klara av förändringar på ett bra sätt så att man vidareutvecklas.

– Vi ska vara en evighetsorganisation! säger Lena Ring.

Du kan lyssna på avsnittet i spelaren här ovan. Sen hittar du det här och andra avsnitt av Läkemedelspodden där poddar finns.