Annons

Sanofi anklagad för mutor i Kina

Även Sanofi anklagas för mutbrott i Kina. Läkemedelsföretaget ser väldigt allvarligt på anklagelserna.

9 aug 2013, kl 14:05
0

Under sommaren greps fyra högt uppsatta chefer på GSK i Kina misstänkta för mutbrott. Cheferna ska under sex års tid ha betalt upp till tre miljarder yuan (cirka tre miljarder kronor) i mutor till läkare och myndighetsanställda. GSK har i ett uttalande medgett att vissa anställda kan ha brutit mot kinesisk lag och att företaget inte har någon tolerans för sådant beteende.

Nu anklagas även Sanofi för liknande brott i Kina, skriver Reuters. Enligt en anonym visselblåsare som intervjuats i en kinesisk tidning ska personer anställda vid företaget ha betalat runt 1,7 miljoner yuan till läkare för att de skulle skriva ut särskilda läkemedel till patienter under 2007.

I ett uttalande till Reuters sade sig Sanofi än så länge vara ovetandes om anklagelserna i tidningen, men ser väldigt allvarligt på påståenden. Kinesiska myndigheter kommer nu att undersöka mutanklagelserna.

Sedan anklagelserna mot GSK uppdagats har flera andra internationella läkemedelsföretag fått besök från handelsmyndigheten. I början av augusti fick även ett av Sanofis lokala kontor besök från myndigheten.

Uppdaterad 2013-08-13 09:19